Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Πατατόπιτα εύκολη για κάθε στιγμή

1 Mins read

Πατατόπιτα εύκολη για κάθε στιγμή

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 4 βρασμένες πατάτες

  • 1 κρεμμύδι

  • 100 γρ κεφαλοτύρι

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Βούτυρο

Οδηγίες

1
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις βρασμένες πατάτες, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια το κεφαλοτύρι.
2
Αναμειγνύουμε πολλή καλά τις πατάτες με το κρεμμύδι, το κεφαλοτύρι, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
3
Παίρνουμε 2 φύλλα μαζί και τα βουτυρώνουμε.
4
Πατάμε τις άκρες να ενωθούν και τυλίγουμε την μία προς τα μέσα.
5
Βάζουμε αρκετή γέμιση και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες άκρες.
6
Τοποθετούμε τις πατατόπιτες μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
7
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.