Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πατατοτυρόψωμο στο τηγάνι χωρίς μαγιά και χωρίς φούρνο
mitsa
Υλικά
110 ml γάλα
20 γρ βούτυρο
180 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
1 πατάτα
150 γρ κίτρινο τυρί
2 κουταλιές μαγιονέζα
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε το κρύο γάλα με το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και λίγο αλάτι να γίνουν ζύμη.
2
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
3
Βράζουμε μία πατάτα και την πατάμε να γίνει πουρές.
4
Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο και βάζουμε περίπου 100 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί.
5
Σον πουρέ προσθέτουμε την μαγιονέζα, προαιρετικά μυρωδικά της επιλογής μας, και ανακατεύουμε.
6
Απλώνουμε τον πουρέ πάνω από το τυρί και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τριμμένο κίτρινο τυρί.
7
Κλείνουμε την ζύμη μας καλά και την πατάμε ελαφρώς με τον πλάστη.
8
Σε αντικολλητικό τηγάνι 28 εκατοστών ζεσταίνουμε ελάχιστο βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
9
Βάζουμε την ζύμη μας και όταν πάρει χρώμα από την μία πλευρά, βουτυρώνουμε ελαφρώς και την γυρίζουμε από την άλλη.
10
Όταν ροδίσει και από τις δύο πλευρές σερβίρουμε.