Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πατσαβουρόπιτα με πιπεριές

mitsa

Υλικά

  • 5 αυγά

  • Αλάτι

  • 100 ml γάλα

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 200+130 ml ανθρακούχο νερό

  • 50 ml λάδι

  • 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 10 γρ μπέικιν

  • 200 γρ κασέρι

  • 150 γρ κεφαλοτύρι

  • 8 κόκκινες πιπεριές

  • 1 κιλό φύλλα κρούστας

  • 200 γρ αλλαντικά

  • Κίτρινο τυρί

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε τα αυγά με αλάτι, το γάλα, το γιαούρτι, τα 200 ml ανθρακούχο νερό και το λάδι.
2
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
3
Κόβουμε το κασέρι, το κεφαλοτύρι, τις ψημένες πιπεριές και τα αλλαντικά.
4
Βουτάμε τα φύλλα στον χυλό ένα ένα και τα απλώνουμε σε ορθογώνιο ταψί 40 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
5
Στο χυλό που έχει περισσέψει βάζουμε 130 ml ανθρακούχο νερό, το κασέρι, το κεφαλοτύρι, τις ψημένες πιπεριές και τα αλλαντικά.
6
Τα απλώνουμε πάνω από τα φύλλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και σουσάμι.
7
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.