Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πεινιρλί νηστίσιμο- Μία υπέροχη συνταγή

mitsa

Υλικά

  • 750 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 500 ml νερό

  • 20 ml ελαιόλαδο

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Νηστίσιμο κίτρινο τυρί

  • Μανιτάρια

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • Σάλτσα ντομάτας

  • Καλαμπόκι

  • Ελιές

  • Ρίγανη-Θυμάρι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Βάζουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την τοποθετούμε σε αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τους δίνουμε σχήμα από πεϊνιρλί.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9
Απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, θυμάρι, μανιτάρια, ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, καλαμπόκι, ελιές και τριμμένο νηστίσιμο κίτρινο τυρί.
10
Προαιρετικά αλείφουμε το εξωτερικό μέρος με λίγο λάδι.
11
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.