Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πέννες με τσίπουρο

mitsa

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες

  • 1 πακέτο μπέικον (150 γρ.)

  • 5 κουταλιές τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (200 ml)

  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας

  • 1 χούφτα τριμμένη γραβιέρα

  • 1 κουταλιά βούτυρο

  • 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα

  • 1 κουταλάκι ρίγανη

Οδηγίες

1
Σε νερό που βράζει, αλατίζουμε, βάζουμε τις πέννες να βράσουν και τις βγάζουμε λίγο πριν βράσουν (γιατί θα μαγειρευτούν και με την σάλτσα).
2
Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια. Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
3
Προσθέτουμε το τσίπουρο και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
4
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τη ρίγανη.
5
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κρέμα γάλακτος.
6
Αφήνουμε για λίγο να δέσουν και προσθέτουμε τις πέννες, την γραβιέρα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
7
Σερβίρουμε όσο το φαγητό μας είναι ακόμα ζεστό.