Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με λίγο αλάτι και την μισή ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Όταν είναι έτοιμα ενσωματώνουμε τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη εκτός από 3 κουταλιές.
  3. Προσθέτουμε λίγο λίγο το σπορέλαιο.
  4. Βάζουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και το γάλα.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το κακάο.
  6. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το σιμιγδάλι και χτυπάμε να γίνει ζύμη.
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη που κρατήσαμε να γίνουν μαρέγκα.
  8. Ενώνουμε τα δύο μείγματα με απαλές κινήσεις και τα μοιράζουμε σε δύο ταψιά, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, 45×32 εκατοστών.
  9. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 24 ώρες.
  10. Με μία σπάτουλα μαλακώνουμε ελαφρώς το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  11. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο ζαχαρούχο ή να βράσουμε σε μέτρια φωτιά για 2,5-3 ώρες κανονικό ζαχαρούχο γάλα ώστε να καραμελώσει.
  12. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ενσωματώνουμε.
  13. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις την βάζουμε στην καραμέλα.
  14. Κόβουμε τα παντεσπάνια στην μέση και ισίωνουμε τις άκρες.
  15. Κάνουμε στρώσεις με παντεσπάνια και καραμέλα (φροντίζουμε η τελευταία στρώση να είναι καραμέλας).
  16. Διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας ή με τις άκρες που τις έχουμε κάνει ψίχουλα.
  17. Διατηρούμε στο ψυγείο και πριν σερβίρουμε κόβουμε σε παστάκια.