Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πεντανόστιμη κοτόσουπα με αυγολέμονο

mitsa

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 καρότα

  • ½ φλιτζάνι ρύζι

  • 1 κρόκο αυγού

  • Χυμό από 1 λεμόνι

  • Ελαιόλαδο

  • Λίγο βούτυρο

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Βάζουμε στην χύτρα το τεμαχισμένο κοτόπουλο μαζί με τα καρότα, το κρεμμύδι, νερό να καλύψει το κοτόπουλο και ελαιόλαδο.
2
Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 30-45 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
3
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το κοτόπουλο και περνάμε από σουρωτήρι τον ζωμό.
4
Τον βάζουμε να βράσει και παράλληλα κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
5
Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ρύζι, λίγο βούτυρο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
6
Χτυπάμε τον κρόκο με τον χυμό από το λεμόνι.
7
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στον ζωμό και ενσωματώνουμε σιγά σιγά καυτό ζωμό στο αυγολέμονο.
8
Ανακατεύουμε καλά για να μην ψηθεί το αυγό.
9
Όταν πάρει θερμοκρασία το ρίχνουμε στην σούπα και ανακατεύουμε.
10
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι ανάλογα τις γεύσεις μας.
11
Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.