Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πεντανόστιμο γιαουρτογλυκό που θα σας ξετρελάνει
mitsa
Υλικά
400 γρ μπισκότα σοκολάτας
100 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
100 γρ νιφάδες σοκολάτας
400 ml κονσέρβα κεράσι
100 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά νισεστέ
Λίγο νερό
2 βανίλιες
50 ml κονιάκ
Οδηγίες
1
Αλέθουμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με γάλα ή λιωμένο βούτυρο.
2
Αν χριαστεί βάζουμε λίγο ακόμα από το υγρό υλικό.
3
Τα απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την βανίλια να γίνουν σαντιγί.
5
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και τα ζαχαρούχο γάλα.
6
Ρίχνουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
7
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και τα βάζουμε στο ψυγείο.
8
Σε ένα τηγάνι βάζουμε να βράσουν την κομπόστα κεράσι μαζί με την ζάχαρη.
9
Εμείε βάλαμε σπιτική κομπόστα, την συνταγή θα την βρείτε εδώ
10
Διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό το νισεστέ και το ρίχνουμε μαζί με τις βανίλιες στο ζεστό μίγμα.
11
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που η σάλτσα να δέσει.
12
Την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το κονιάκ
13
Απλώνουμε την χλιαρή σάλτσα πάνω από στο γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο.
14
Όταν η σάλτσα σφήξει ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.