Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πεντανόστιμο και πολύ δημοφιλές Ελβετικό ρολό σοκολάτας- Swiss roll recipe No 2

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 50 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 5 αυγά

  • 30 γρ αμύγδαλα

  • 75 γρ νισεστέ

  • 125 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Μους

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 250 γρ κουβερτούρα

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • Άχνη ζάχαρη

Οδηγίες

1
Λιώνουμε 200 γρ κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
2
Την απλώνουμε σε λεπτή στρώση πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
3
Τυλίγουμε απαλά και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
4
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
5
Ενσωματώνουμε το νισεστέ, τα αμύγδαλα που τα έχουμε κάνει πούδρα, το αλεύρι και τις βανίλιες.
6
Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
7
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το τυλίγουμε σε πετσέτα με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε βάλει στο ψυγείο για 1 ώρα και το έχουμε αχνίσει.
8
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει τυλιγμένο έκτος ψυγείου.
9
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα (250 γρ).
10
Ξετυλίγουμε με προσοχή το παντεσπάνι και απλώνουμε περίπου την μισή κρέμα.
11
Τυλίγουμε ξανά με προσοχή και καλύπτουμε εξωτερικά με την υπόλοιπη μους.
12
Ανοίγουμε το ρολό με την σοκολάτα να σπάσει και διακοσμούμε το ρολό.
13
Προαιρετικά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.