Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πεντανόστιμο σουφλέ με κιμά

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 4 αυγά

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 10 γρ μπέικιν

  • 3 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι

  • 200 ml γάλα

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

  • 1 κρεμμύδι

  • 4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Ρίγανη

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
2
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, βάζουμε το σιμιγδάλι, το μπέϊκιν και ανακατεύουμε.
3
Καλύπτουμε την φόρμα για κέικ με 2 φύλλα και στο εσωτερικό βάζουμε ακόμα 2 φύλλα.
4
Παίρνουμε 2 φύλλα μαζί και τα αλείφουμε με μείγμα αυγού.
5
Στην μία πλευρά απλώνουμε κιμά και τυλίγουμε σε ρολό.
6
Την συνταγή για τον κιμά θα την βρείτε εδώ: https://foodaholics.gr/recipe/kimadompoukies/
7
Τοποθετούμε το ρολό στην φόρμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να γεμίσει.
8
Όταν γεμίσει αλείφουμε τα ρολά με το μείγμα από αυγό.
9
Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν και καλύπτουμε με δύο ακόμα φύλλα.
10
Τέλος απλώνουμε λίγο από το μείγμα με το αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.