Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Πιροσκί (Αυθεντική Ρώσικη συνταγή με 3 γεύσεις)

1 Mins read

Πιροσκί (Αυθεντική Ρώσικη συνταγή με 3 γεύσεις)

mitsa

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι

  • 320 ml γάλα

  • 25 γρ νωπή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 2 κουταλιές σπορέλαιο

  • 1 κουταλιά βούτυρο

  • 1 αυγό

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Στο αλεύρι βάζουμε την μαγιά, το βούτυρο, το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
4
Πλάθουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
6
Κόβουμε κομμάτια στο μέγεθος από ένα πιατάκι.
7
Βάζουμε την γέμιση της επιλογής μας, διπλώνουμε και δίνουμε σχήμα.
8
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη. Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τη γέμιση κιμά: peinirlakia Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τη γέμιση πατάτας: kichakia