Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
  2. Στο αλεύρι βάζουμε την μαγιά, το βούτυρο, το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  3. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
  4. Πλάθουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  5. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  6. Κόβουμε κομμάτια στο μέγεθος από ένα πιατάκι.
  7. Βάζουμε την γέμιση της επιλογής μας, διπλώνουμε και δίνουμε σχήμα.
  8. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.

Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τη γέμιση κιμά: peinirlakia

Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τη γέμιση πατάτας: kichakia