Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Πίτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε λίγα λεπτά

1 Mins read

Πίτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε λίγα λεπτά

mitsa

Υλικά

  • 3 αυγά

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 200 ml γάλα

  • 100 ml λάδι

  • 200 γρ αλεύρι

  • 15 γρ μπέικιν

  • 70 γρ ελιές

  • 200 γρ αλλαντικά

  • 1 ντομάτα

  • 200 γρ κίτρινο τυρί

  • Ρίγανη

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε τα αυγά μαζί με αλάτι, πιπέρι, το γάλα και το λάδι.
2
Ενσωματώνουμε το αλεύρι γ.ο.χ. και το μπέικιν.
3
Απλώνουμε μία μικρή ποσότητα από τον χυλό σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 35×23 εκατοστών.
4
Στο υπόλοιπο χυλό βάζουμε τις ελιές, τα αλλαντικά, την ντομάτα και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.
5
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και αρωματίζουμε με ρίγανη.
6
Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.