Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Πίτα στο τηγάνι- (back to school) συνταγή

1 Mins read

Πίτα στο τηγάνι- (back to school) συνταγή

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 120 ml νερό

  • 10 γρ μπέικιν

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

  • Λίγο αλάτι

  • 200 γρ ΔΩΔΩΝΗ Τουτοστ

  • 100 γρ γαλοπούλα

  • Kέτσαπ

  • Ρίγανη

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το νερό με τα ελαιόλαδο, το μισό αλεύρι και το μπέικιν.
2
Βάζουμε λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
3
Σε αλευρωμένη επιφάνεια την χωρίζουμε σε δύο μέρη και ανοίγουμε το ένα μέρος σε φύλλο λίγο πιο μεγάλο από το τηγάνι μας (28 εκατοστών).
4
Το βάζουμε σε ένα πιάτο και προαιρετικά απλώνουμε κέτσαπ και ρίγανη.
5
Βάζουμε αλλαντικά της επιλογής μας και από πάνω 200 γρ ΔΩΔΩΝΗ Τουτοστ.
6
Αν θέλουμε να κάνουμε τυρόπιτα βάζουμε 200 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ.
7
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε την πίτα μας.
8
Γυρίζουμε τις άκρες όπως σας δείχνουμε.
9
Την τοποθετούμε σε καυτό τηγάνι που έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο.
10
Σκεπάζουμε με καπάκι και την αφήνουμε να ροδίσει.
11
Όταν είναι έτοιμη από την μία πλευρά την γυρίζουμε από την άλλη στο τηγάνι μαζί με ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο.
12
Όταν ροδίσει είναι έτοιμη.