Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
  2. Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες, την μαστίχα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
  6. Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 40×27 εκατοστά και πασπαλίζουμε το χονδρό σιμιγδάλι.
  7. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  8. Αναμειγνύουμε το γάλα, με την ζάχαρη και το νισεστέ.
  9. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
  10. Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το βούτυρο και τις βανίλιες.
  11. Χωρίζουμε την βάση σε 2 μέρη και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι το κρύο κάτω μέρος.
  12. Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα.
  13. Σιροπιάζουμε ελαφρώς την κάτω πλευρά από το πάνω μέρος και καλύπτουμε το γλυκό.
  14. Απλώνουμε το υπόλοιπο σιρόπι και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρουμε.