Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πολίτικο σιροπιαστό με κρέμα

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • 550 γρ αλεύρι

  • 375 ml γάλα

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 1 μπέικιν

  • 1 κουταλιά σιμιγδάλι

  • 2 βανίλιες

  • 1-2 γρ μαστίχα

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 100 γρ νισεστέ

  • 50 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • Σιρόπι

  • 500 ml νερό

  • 500 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο χυμό λεμονιού

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
2
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες, την μαστίχα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 40x27 εκατοστά και πασπαλίζουμε το χονδρό σιμιγδάλι.
7
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
8
Αναμειγνύουμε το γάλα, με την ζάχαρη και το νισεστέ.
9
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
10
Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το βούτυρο και τις βανίλιες.
11
Χωρίζουμε την βάση σε 2 μέρη και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι το κρύο κάτω μέρος.
12
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα.
13
Σιροπιάζουμε ελαφρώς την κάτω πλευρά από το πάνω μέρος και καλύπτουμε το γλυκό.
14
Απλώνουμε το υπόλοιπο σιρόπι και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρουμε.