Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΟρεκτικά

Πολύ εύκολο σουφλέ ζυμαρικών (για αρχάριους)

1 Mins read

Πολύ εύκολο σουφλέ ζυμαρικών (για αρχάριους)

mitsa

Υλικά

  • 1.2 κιλά ζυμαρικά

  • 8 αυγά

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • 1.2 λίτρα γάλα

  • 1.2 λίτρα νερό

  • Κεφαλοτύρι

  • Αλλαντικά

  • Κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Σε στρογγυλό ταψί 36 εκατοστών βάζουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας (εμείς βάλαμε πένες).
2
Χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο.
3
Βάζουμε ρίγανη, θυμάρι, το γάλα, το νερό και ανακατεύουμε.
4
Στα ζυμαρικά προσθέτουμε τα τυριά και τα αλλαντικά της επιλογής μας, στην ποσότητα που μας αρέσουν.
5
Εμείς προσθέσαμε τριμμένο κεφαλοτύρι, καπνιστή γαλοπούλα και κασέρι κομμένο σε κυβάκια.
6
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το υγρό μείγμα.
7
Απλώνουμε τριμμένα τυριά που λιώνουν και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
9
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι που το σουφλέ να ροδίσει.