Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκά

Πολύ γρήγορος και νόστιμος χαλβάς σε ένα σκεύος

1 Mins read

Πολύ γρήγορος και νόστιμος χαλβάς σε ένα σκεύος

mitsa
servings
10

Υλικά

  • 1½ ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

  • 125 γρ βούτυρο

  • 1 ποτήρι γάλα

  • 1 ποτήρι νερό

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και όταν είναι έτοιμο καβουρδίζουμε καλά το σιμιγδάλι.
2
Όταν πάρει σκούρο χρώμα προσθέτουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη και τις βανίλιες.
3
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να πήξουν.
4
Όταν ο χαλβάς είναι έτοιμος τον σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 30 λεπτά.
5
Ξεσκεπάζουμε και τον βάζουμε σε φόρμες της επιλογής μας.
6
Τον αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν τον σερβίρουμε.
7
Μπορούμε να τον συνοδεύσουμε με τριμμένο φιστίκι, κανέλα ή παγωτό.