Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πολύ γρήγορος και νόστιμος χαλβάς σε ένα σκεύος
mitsa
Υλικά
1½ ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
125 γρ βούτυρο
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και όταν είναι έτοιμο καβουρδίζουμε καλά το σιμιγδάλι.
2
Όταν πάρει σκούρο χρώμα προσθέτουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη και τις βανίλιες.
3
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να πήξουν.
4
Όταν ο χαλβάς είναι έτοιμος τον σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 30 λεπτά.
5
Ξεσκεπάζουμε και τον βάζουμε σε φόρμες της επιλογής μας.
6
Τον αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν τον σερβίρουμε.
7
Μπορούμε να τον συνοδεύσουμε με τριμμένο φιστίκι, κανέλα ή παγωτό.