Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πολύχρωμο και δροσερό γλυκό ψυγείου

mitsa

Υλικά

  • 150 γρ φαρίνα

  • 100 γρ βούτυρο

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 3 αυγά

  • 100 γρ βύσσινα

  • 3 κουταλιές πραλίνα

  • 1 φακελάκι ζελέ

  • 400 γρ τυρί κρέμα

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ ζάχαρη άχνη

  • 2+2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη.
2
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
3
Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
4
Στο 1/3 της ζύμη ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
5
Σε φόρμα 30×18 cm με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή ζύμη και από πάνω την ζύμη κακάο.
6
Τοποθετούμε τα βύσσινα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί (όταν το τρυπάμε πρέπει να βγαίνει στεγνή).
8
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
9
Βάζουμε την άχνη, το τυρί κρέμα, τις βανίλιες και δουλεύουμε.
10
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο κέικ.
11
Από πάνω βάζουμε, με προσοχή, το κρύο ζελέ της αρεσκείας μας.
12
Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες πριν σερβίρουμε.0