Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πως να φτιάξετε γευστικό μηλόξυδο
mitsa
Υλικά
5 κιλά πράσινα μήλα
500 γρ ζάχαρη
250 ml μηλόξυδο
Νερό
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
2
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο.
3
Αναμειγνύουμε αρκετό νερό με την ζάχαρη και τα ρίχνουμε τα μήλα.
4
Προσθέτουμε νερό μέχρι που τα μήλα να σκεπαστούν.
5
Καλύπτουμε την τρύπα από το βάζο με τούλι ή γάζα και τα αφήνουμε για 1 μέρα.
6
Την επόμενη μέρα ανακατεύουμε ελαφρώς και σκεπάζουμε με τούλι ή γάζα.
7
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 20 μέρες.
8
Αποθηκεύουμε το βάζο πάντα σε δροσερό και σκιερό μέρος.
9
Μετά από 20 μέρες αφαιρούμε τα μήλα και σουρώνουμε 5 φορές το υγρό σε σουρωτήρι με τούλι ή γάζα.
10
Βάζουμε το υγρό σε καθαρό βάζο και προσθέτουμε το μηλόξυδο.
11
Σκεπάζουμε με τούλι ή γάζα και αφήνουμε για 2 μήνες.
12
Μετά από 2 μήνες το ξύδι είναι έτοιμο.