Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο.
  3. Αναμειγνύουμε αρκετό νερό με την ζάχαρη και τα ρίχνουμε τα μήλα.
  4. Προσθέτουμε νερό μέχρι που τα μήλα να σκεπαστούν.
  5. Καλύπτουμε την τρύπα από το βάζο με τούλι ή γάζα και τα αφήνουμε για 1 μέρα.
  6. Την επόμενη μέρα ανακατεύουμε ελαφρώς και σκεπάζουμε με τούλι ή γάζα.
  7. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 20 μέρες.
  8. Αποθηκεύουμε το βάζο πάντα σε δροσερό και σκιερό μέρος.
  9. Μετά από 20 μέρες αφαιρούμε τα μήλα και σουρώνουμε 5 φορές το υγρό σε σουρωτήρι με τούλι ή γάζα.
  10. Βάζουμε το υγρό σε καθαρό βάζο και προσθέτουμε το μηλόξυδο.
  11. Σκεπάζουμε με τούλι ή γάζα και αφήνουμε για 2 μήνες.
  12. Μετά από 2 μήνες το ξύδι είναι έτοιμο.