Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθούν.
  2. Αναμειγνύουμε την μαγιά με μία κουταλιά ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
  3. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  5. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες με πλάτος 2-3 εκατοστά.
  6. Βουτυρώνουμε τους κώνους για κορνέ και τυλίγουμε τις λωρίδες.
  7. Τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τις τοποθετούμε όρθιες σε ένα ταψί.
  8. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  9. Όταν τα κορνέ κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε.
  10. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  11. Αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί, σοκολατάκια ή μαρασκίνο.
  12. Αν δεν διαθέτουμε μεταλλικούς κώνους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωνάκια για παγωτό. Μπορείτε να δείτε την διαδικασία εδώ: https://foodaholics.gr/recipe/glika-korne/