Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πως να φτιάξετε σπιτικά κορνέ

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι

  • 250 ml γάλα

  • 50 ml κρέμα γάλακτος

  • 4 γρ ξερή μαγιά

  • 80 γρ ζάχαρη

  • 90 γρ σπορέλαιο

  • 1 ασπράδι

  • 1 κρόκο

Οδηγίες

1
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθούν.
2
Αναμειγνύουμε την μαγιά με μία κουταλιά ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
3
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
4
Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες με πλάτος 2-3 εκατοστά.
6
Βουτυρώνουμε τους κώνους για κορνέ και τυλίγουμε τις λωρίδες.
7
Τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τις τοποθετούμε όρθιες σε ένα ταψί.
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
9
Όταν τα κορνέ κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε.
10
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο.
11
Αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί, σοκολατάκια ή μαρασκίνο.
12
Αν δεν διαθέτουμε μεταλλικούς κώνους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωνάκια για παγωτό. Μπορείτε να δείτε την διαδικασία εδώ: https://foodaholics.gr/recipe/glika-korne/