Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πως να φτιάξετε σπιτικά κορνέ
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι
250 ml γάλα
50 ml κρέμα γάλακτος
4 γρ ξερή μαγιά
80 γρ ζάχαρη
90 γρ σπορέλαιο
1 ασπράδι
1 κρόκο
Οδηγίες
1
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθούν.
2
Αναμειγνύουμε την μαγιά με μία κουταλιά ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
3
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
4
Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες με πλάτος 2-3 εκατοστά.
6
Βουτυρώνουμε τους κώνους για κορνέ και τυλίγουμε τις λωρίδες.
7
Τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τις τοποθετούμε όρθιες σε ένα ταψί.
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
9
Όταν τα κορνέ κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε.
10
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο.
11
Αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί, σοκολατάκια ή μαρασκίνο.
12
Αν δεν διαθέτουμε μεταλλικούς κώνους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωνάκια για παγωτό. Μπορείτε να δείτε την διαδικασία εδώ: https://foodaholics.gr/recipe/glika-korne/