Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. 1η μέρα: Αναμειγνύουμε 130 γρ αλεύρι με μία κουταλιά ζάχαρη και 170 ml νερό.
  2. Όταν γίνουν χυλός τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 24 ώρες σε ζεστό μέρος.
  3. 2η μέρα: Προσθέτουμε ακόμα 130 γρ αλεύρι, 170 ml νερό και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
  4. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 24 ώρες σε ζεστό μέρος.
  5. 3η μέρα: Προσθέτουμε ακόμα 130 γρ αλεύρι, 170 ml νερό και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
  6. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 24 ώρες σε ζεστό μέρος.
  7. 4η μέρα: Προσθέτουμε ακόμα 130 γρ αλεύρι, 170 ml νερό και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
  8. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 24 ώρες σε ζεστό μέρος.
  9. 5η μέρα: Προσθέτουμε ακόμα 130 γρ αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
  10. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 24 ώρες σε ζεστό μέρος.
  11. 6η μέρα: Τοποθετούμε το προζύμι σε καθαρά βάζα και σκεπάζουμε με αρκετό αλεύρι.
  12. κλείνουμε τα βάζα με γάζα ή τούλι και συντηρούμε στο ψυγείο για 10-12 μέρες.
  13. Για μεγαλύτερη ευκολία ζυγίζουμε το προζύμι που βάζουμε σε κάθε βάζο ανάλογα με το πόσο χρειαζόμαστε.
  14. Αν όσο είναι αποθηκευμένο το αλεύρι που έχουμε βάλει από πάνω τελειώσει προσθέτουμε και άλλο.