Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις ντομάτες.
  2. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ και βάζουμε τον χυμό τους σε κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο και βράζουμε μέχρι που να πήξει.
  4. Αν χρειαστεί προσαρμόζουμε την ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα με την οξύτητα της ντομάτας.
  5. Όσο η σάλτσα είναι καυτή την μοιράζουμε, με προσοχή, σε αποστειρωμένα βάζα.
  6. Προαιρετικά βάζουμε μυρωδικά της επιλογής μας και ανακατεύουμε.
  7. Κλείνουμε καλά με τα καπάκια και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι που να κρυώσουν.
  8. Με την συγκεκριμένη διαδικασία μπορούμε να αποθηκεύσουμε την σάλτσα για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από 1 χρόνο) σε σκιερό και δροσερό μέρος.