Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Καθαρίζουμε τις άκρες από τις πλυμένες πιπεριές.
  2. Τις βάζουμε σε βάζα του ενός λίτρου και προσθέτουμε σκόρδο, 1 κουταλιά χοντρό αλάτι, 1 κουταλάκι ζάχαρη, ½ κουταλάκι ξινό, 60 ml ξύδι και νερό μέχρι να γεμίσει το βάζο.
  3. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
  4. Καταναλώνουμε μετά από 1 μήνα.
  5. Για να διατηρήσουμε το σκόρδο, το καθαρίζουμε και το βάζουμε σε βαζάκια.
  6. Γεμίζουμε τα βαζάκια με ελαιόλαδο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  7. Το αρωματισμένο λάδι το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες και φαγητά.
  8. Αν θέλουμε να κάνουμε γεμιστές πιπεριές τουρσί, κόβουμε λάχανο στον χοντρό τρίφτη του μαντολίνου.
  9. Περνάμε τα καρότα από την χοντρή πλευρά του τρίφτη και δουλεύουμε τα λάχανο και τα καρότα μαζί με λίγο αλάτι.
  10. Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια.
  11. Γεμίζουμε με το λάχανο-καρότο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τις πιπεριές τουρσί.