Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Προφιτερόλ

mitsa

Υλικά

  • Σουδάκια

  • 1 κούπα αλεύρι

  • 4 αυγά

  • 1 κούπα γάλα

  • ½ κούπα βούτυρο

  • 1 κούπα νερό

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 6 κουταλιές κορνφλάουερ

  • 6 κουταλιές ζάχαρη

  • 1-2 βανίλιες

  • Κρέμα σοκολάτας

  • 2 λίτρα γάλα

  • 60 γραμ κακάο

  • 400 γραμ ζάχαρη

  • 120 γραμ αλεύρι

  • 25 γραμ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Για τα σου: Βάζουμε τα βούτυρο να λιώσει και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος.
2
Όταν το βούτυρο είναι έτοιμο ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να φύγει η υγρασία.
3
Όταν είναι έτοιμο το χτυπάμε στο μίξερ για να κρυώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
4
Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από το σύρμα.
5
Με ένα κορνέ ή δύο κουτάλια βάζουμε μικρές ποσότητες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
7
Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα και την ζάχαρη να βράσουν.
8
Το άλλο μισό σε ένα μπολ με κορνφλάουερ και ανακατεύουμε να λιώσει ρίχνουμε και την βανίλια.
9
Το μείγμα που έχουμε στο μπολ το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει.
10
 Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
11
Για την κρέμα σοκολάτας: Για την δημιουργία της κρέμας σοκολάτας ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με αυτή της λευκής μόνο που διαλύουμε το κακάο στο κρύο γάλα.
12
Λίγο πριν την κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
13
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
14
Γεμίζουμε τα σου με την κρέμα και τα περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας.