Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πρωτότυπα και εντυπωσιακά τυροπιτάκια
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml γάλα
50 ml λάδι
200 γρ γιαούρτι
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
2 ασπράδια αυγού
200 γρ φέτα
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
7
Το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.
8
Λαδώνουμε ένα πιρούνι και πατάμε την ζύμη.
9
Ανά 5 πιρουνιές κόβουμε σε κομμάτια.
10
Κόβουμε ανάμεσα στις πιρουνιές και γυρίζουμε τα φύλλα.
11
Πατάμε τις μύτες και δουλεύουμε την φέτα με τα ασπράδια αυγών.
12
Απλώνουμε φέτα και τυλίγουμε σε ρολά.
13
Δίνουμε σχήμα από κρίκο.
14
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
15
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.