Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πρωτότυπα και πολύ εμφανίσιμα κοτοπιτάκια

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • Περίπου 300 γρ αλεύρι

  • 90 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 110 ml γάλα

  • 110 ml νερό

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 1 ασπράδι αυγού

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Γέμιση

  • 500 γρ κοτόπουλο

  • 1 κρεμμύδι

  • 100 γρ μπέικον

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • Μανιτάρια

  • Ρίγανη-Θυμάρι

Οδηγίες

1
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και όταν ροδίσει προσθέτουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μπουκιές.
2
Όταν πάρει χρώμα βάζουμε τις πολύχρωμες πιπεριές και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, το μπέικον, ρίγανη, θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
3
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
4
Βάζουμε 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
5
Ρίχνουμε το ασπράδι, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
6
Προσθέτουμε σχεδόν το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι, το σιμιγδάλι και δουλεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
8
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
9
Την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
10
Το χωρίζουμε σε 12 ορθογώνια φύλλα.
11
Στην μία άκρη βάζουμε κρύα γέμιση και τριμμένο κεφαλοτύρι ή κίτρινο τυρί.
12
Τα σκεπάζουμε με την ζύμη και κόβουμε διαγώνια το υπόλοιπο φύλλο.
13
Τυλίγουμε σε ρολό και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
14
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.