Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πρωτότυπα τυροπιτάκια κουρού με ζύμη γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 450 γρ αλεύρι

  • 125 γρ βούτυρο

  • 100 γρ γιαούρτι

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 1 αυγό + 1 ασπράδι

  • 1 μπέικιν

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • Φέτα

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε το βούτυρο με το μισό περίπου αλεύρι να γίνουν ψίχουλα.
2
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό μαζί με το ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το σπορέλαιο, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, το μπέϊκιν και ανακατεύουμε.
5
Προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
6
Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
7
Στην μία άκρη κόβουμε 3 λωρίδες, στην άλλη βάζουμε Φέτα και τυλίγουμε.
8
Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
10
Προαιρετικά διακοσμούμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρώμα.