Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πρωτότυπα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • 500-600 γρ αλεύρι

  • 15 γρ νωπή μαγιά

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 100 ml γάλα

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 1 αυγό

  • Λίγο αλάτι

  • 200 γρ Φέτα

  • 2 αυγά

Οδηγίες

1
Στην μαγιά βάζουμε την ζάχαρη, λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και αναμειγνύουμε.
3
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μισό περίπου αλεύρι και ενσωματώνουμε.
4
Προσθέτουμε αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο και πλάθουμε μέχρι που αν γίνει ζύμη.
5
Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο λάδι και τοποθετούμε την ζύμη.
6
Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
7
Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε το τυρί και το αναμειγνύουμε με τα αυγά.
8
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με πάχος περίπου 1 εκατοστό και την κόβουμε σε κύκλους.
9
Αλείφουμε τους μισούς κύκλους με ασπράδι αυγού και βάζουμε από πάνω τους τους υπόλοιπους κύκλους.
10
Τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα μεγάλο καπάκι και το πατάμε ώστε να δημιουργηθεί κοιλότητα.
11
Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με το τυρί.
12
Αλείφουμε περιμετρικά με κρόκο αυγού και στολίζουμε με λίγο σουσάμι.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.