Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σε ένα σκεύος βάζουμε τα 2 ποτήρια αλεύρι μαζί με τα αυγά, την σόδα και πάνω της ρίχνουμε χυμό λεμονιού μέχρι που να αφήσει.
  2. Όταν είναι έτοιμη ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το ούζο.
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο πάρει από το υπόλοιπο αλεύρι.
  4. Όταν το ζυμάρι “τραβήξει” το αλεύρι το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 2-3 ώρες να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό, την ζάχαρη και το μέλι να βράσουν για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει).
  6. Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο το ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο και το κόβουμε με 2 διαφορετικά μεγέθη κουπ πατ (το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο).
  7. Παίρνουμε δύο «μεγάλα» φύλλα με σχέδιο λουλουδιού και τα ενώνουμε με λίγο ασπράδι αυγού (προσέχουμε οι μύτες τους να έχουν διαφορετική φορά).
  8. Αλείφουμε λίγο ασπράδι και βάζουμε ένα μικρότερο φύλλο.
  9. Επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά την διαδικασία (συνολικά χρησιμοποιούμε 2 μεγάλα και 2 μικρά φύλλα).
  10. Βάζουμε σπορέλαιο να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι και όταν κάψει βάζουμε τις δίπλες ανά 4 ώστε να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία.
  11. Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη.
  12. Όταν είναι έτοιμες τις βουτάμε σε κρύο σιρόπι.
  13. Σερβίρουμε με μαρμελάδα και καρύδια.