Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πρωτότυπη και εύκολη τυρόπιτα
mitsa
Υλικά
400 γρ Φέτα
500 γρ φύλλο κρούστας
4 + 2 αυγά
200 ml ανθρακούχο νερό
1 κουταλάκι μπέικιν
100 ml γάλα
Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την Φέτα με τα 4 αυγά, το μπέικιν και το ανθρακούχο νερό.
2
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και τοποθετούμε ένα φύλλο σε κάθε γωνία.
3
Καλύπτουμε το κέντρο με δύο φύλλα και αλείφουμε λάδι.
4
Τσαλακώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, εκτός από δύο και τα βάζουμε στο μείγμα με το τυρί.
5
Τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
6
Αλείφουμε με σπορέλαιο και καλύπτουμε με τα δύο φύλλα που κρατήσαμε.
7
Ανακατεύουμε τα δύο αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
8
Απλώνουμε το μείγμα με το γάλα και κόβουμε κάθετες λωρίδες.
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
10
Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 10 λεπτά.