Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Πρωτότυπη και εύκολη τυρόπιτα

1 Mins read

Πρωτότυπη και εύκολη τυρόπιτα

mitsa

Υλικά

  • 400 γρ Φέτα

  • 500 γρ φύλλο κρούστας

  • 4 + 2 αυγά

  • 200 ml ανθρακούχο νερό

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • 100 ml γάλα

  • Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την Φέτα με τα 4 αυγά, το μπέικιν και το ανθρακούχο νερό.
2
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και τοποθετούμε ένα φύλλο σε κάθε γωνία.
3
Καλύπτουμε το κέντρο με δύο φύλλα και αλείφουμε λάδι.
4
Τσαλακώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, εκτός από δύο και τα βάζουμε στο μείγμα με το τυρί.
5
Τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
6
Αλείφουμε με σπορέλαιο και καλύπτουμε με τα δύο φύλλα που κρατήσαμε.
7
Ανακατεύουμε τα δύο αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
8
Απλώνουμε το μείγμα με το γάλα και κόβουμε κάθετες λωρίδες.
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
10
Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 10 λεπτά.