Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πρωτότυπη και πολύ εύκολη τυρόπιτα (δική μας εκτέλεση)

mitsa

Υλικά

  • 500-600 γρ αλεύρι για όλες τισ χρήσεις

  • 25 γρ νωπή μαγιά

  • 100 ml γάλα

  • 200 ml γιαούρτι

  • Φέτα

  • 100 γρ βούτυρο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 1 κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
3
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
5
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε φύλλο.
6
Απλώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το τυλίγουμε σε ρολό.
7
Αλευρώνουμε και το ανοίγουμε σε φύλλο.
8
Του δίνουμε ορθογώνιο σχήμα και κόβουμε σε μικρότερα ορθογώνια.
9
Τα χαράζουμε στο εσωτερικό τους και στην μία πλευρά απλώνουμε σπασμένη φέτα.
10
Τυλίγουμε σε ρολάκια και τα βάζουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
11
Όταν είναι έτοιμη σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει.
12
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
13
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.