Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πρωτότυπη τούρτα με μανταρίνια

mitsa

Υλικά

  • 165 γρ φαρίνα

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 2+2 βανίλιες

  • 250+250 γρ κρέμα γάλακτος

  • 100 γρ άχνη

  • 600 ml χυμό μανταρινιού

  • 8 φύλλα ζελατίνης

  • 100 γρ σοκολάτα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
5
Όταν μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και τα διαλύουμε σε 80 ml καυτό νερό.
6
Προσθέτουμε την ζελατίνη στο χυμό μανταρινιού και ανακατεύουμε.
7
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και τις βανίλιες σε σαντιγί.
8
Βάζουμε το ένα κρύο παντεσπάνι.
9
Απλώνουμε περίπου την μισή σαντιγί.
10
Τοποθετούμε με προσοχή το ζελέ μανταρίνι.
11
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
12
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
13
Διακοσμούμε την τούρτα μας με λιωμένη σοκολάτα και φρέσκα μανταρίνια.