Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ψωμί μαλακό σαν βαμβάκι

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 40 γρ ζάχαρη

  • 200 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 7 γρ αλάτι

  • 45 γρ βούτυρο

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο.
6
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
7
Την πλάθουμε όπως σας δείχνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
8
Την πλάθουμε όπως σας δείχνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
9
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 4 μέρη.
10
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τα τυλίγουμε σε ρολά όπως σας δείχνουμε.
11
Τα τοποθετούμε σε φόρμα 30x11 εκατοστά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.
12
Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.