Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Το ψωμί μας

mitsa

Υλικά

  • Αλεύρι (όσο πάρει)

  • 60 γρ νωπή μαγιά

  • 3 ποτήρια νερό

  • ½ φλιτζάνι σπορέλαιο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 1 κρόκο αυγού

  • 3 κουταλιές γιαούρτι

Οδηγίες

1
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά και δουλεύουμε το μείγμα.
2
Προσθέτουμε το αλάτι, το νερό και όσο αλεύρι χρειαστεί. Λίγο πριν τελειώσουμε ρίχνουμε και το σπορέλαιο. Το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
3
Σκεπάζουμε τον πάτο ενός ταψιού με λαδόκολλα και πάνω του τοποθετούμε τα ψωμιά σε ότι σχήμα μας αρέσει.
4
Τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
5
Σε ένα φλιτζάνι αναμειγνύουμε 1 κρόκο αυγού με 3 κουταλιές γιαούρτι.
6
Αλείφουμε τα ψωμιά με το μείγμα από αυγό και γιαούρτι και ψήνουμε στους 200οC για 30 λεπτά.