Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ρατατούι (Ratatouille)

mitsa

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο

  • 400 ml σάλτσα ντομάτας

  • 4-5 ψημένες κόκκινες πιπεριές

  • Κολοκυθάκια

  • Μελιτζάνες

  • Ντομάτες

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • Μαϊντανό

Οδηγίες

1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τις ψημένες πιπεριές. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και την σάλτσα ντομάτας.
2
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν, σε μέτρια φωτιά μέχρι που να δέσουν. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
3
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε λεπτές φέτες (κατά προτίμηση στο μαντολίνο και αποφλοιώνουμε τις ντομάτες).
4
Καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού μας ή του πυρίμαχου με τον πολτό και κάνουμε στρώσεις από τα λαχανικά στο χέρι μας (π.χ. κολοκυθάκι, ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα και επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά τα υλικά) και τα στρώνουμε στο σκεύος.
5
Όταν καλύψουμε όλο το σκεύος πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί, αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στους 170 βαθμούς και τα αφήνουμε ανάλογα με το πώς μας αρέσουν ψημένα τα λαχανικά μας.