Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ραβανί σκούρο με κακάο
mitsa
Υλικά
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 γρ γιαούρτι
200 ml λάδι
200 γρ σιμιγδάλι χονδρό
200 γρ αλεύρι
3 κουταλιές κακάο
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Σιρόπι
700 γρ ζάχαρη
700 ml νερό
2 βανίλιες
Λίγο χυμό λεμονιού
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν).
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι.
7
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×27 εκατοστά.
8
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς και όταν κάνει κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα.
9
Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό είναι καυτό με χλιαρό σιρόπι.
10
Όταν κρυώσει σερβίρουμε με παγωτό και αμύγδαλα.