Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ραβανί σκούρο με κακάο

mitsa

Υλικά

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 200 ml λάδι

  • 200 γρ σιμιγδάλι χονδρό

  • 200 γρ αλεύρι

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Σιρόπι

  • 700 γρ ζάχαρη

  • 700 ml νερό

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο χυμό λεμονιού

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν).
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι.
7
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×27 εκατοστά.
8
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς και όταν κάνει κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα.
9
Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό είναι καυτό με χλιαρό σιρόπι.
10
Όταν κρυώσει σερβίρουμε με παγωτό και αμύγδαλα.