Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ροξάκια διαφορετικά και αρωματικά

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 700 γρ ζάχαρη

  • 700 ml νερό

  • Χυμό από ½ πορτοκάλι

  • 2 βανίλιες

  • Λευκή ζύμη

  • 4 γρ ξηρή μαγιά

  • 20 γρ ζάχαρη

  • 180 ml γάλα

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 1 αυγό

  • 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 100 γρ ινδοκάρυδο

  • 2 βανίλιες

  • Σκούρα ζύμη

  • 4 γρ ξηρή μαγιά

  • 20 γρ ζάχαρη

  • 180 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 100 ml σπορέλαιο

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 420 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 κουταλιές κακάο

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
3
Διαλύουμε την μαγιά και την μισή ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
4
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε.
5
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, την καρύδα, τις βανίλιες και δουλεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
7
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
8
Διαλύουμε την μαγιά και την μισή ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
9
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε.
10
Αρωματίζουμε με το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
11
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
12
Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
13
Ανοίγουμε την λευκή ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο.
14
Ανοίγουμε την σκούρα ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο και την τοποθετούμε πάνω από την λευκή.
15
Πατάμε ελαφρώς με τον πλάστη και χωρίζουμε σε 2 μέρη.
16
Τα τυλίγουμε σε ρολά, κλείνουμε καλά τις άκρες και κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου 1 δάχτυλο.
17
Τις πατάμε ελαφρώς και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
18
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
19
Όσο τα ροξάκια μας είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
20
Σερβίρουμε μετά από 8 ώρες.