Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ρολάκια με κρέμα και μπισκότο

mitsa

Υλικά

  • 1 πακέτο πτι μπερ

  • 850 ml γάλα

  • 5 κουταλιές ζάχαρη

  • 4 κουταλιές αλεύρι

  • 1 κουταλιά βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • Αποξηραμένα κράνα

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
2
Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη και το αλεύρι.
3
Ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
4
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
5
Όσο η κρέμα μας είναι ζεστή την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και όταν κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
7
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια αποξηραμένα κράνα.
8
Χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και κόβουμε σε λωρίδες. Με την βοήθεια μίας σπάτουλας τυλίγουμε σε ρολάκια. Δεν μας πειράζει αν η κρέμα σπάσει καθώς τυλίγουμε γιατί μπορούμε εύκολα να τα διορθώσουμε με λίγο μπισκότο.
9
Προαιρετικά τα σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο.