Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ρυζόγαλο της μαμάς με βελούδινη κρέμα

mitsa

Υλικά

  • 2 λίτρα γάλα

  • 400 ml νερό

  • 170 γρ ρύζι

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 125 γρ νισεστέ

  • 3 βανίλιες

  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

1
Βάζουμε το ρύζι στο νερό και δουλεύουμε με το χέρι να σπάσει.
2
Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με λίγο αλάτι μέχρι που το ρύζι να μαλακώσει.
3
Διαλύουμε το νισεστέ σε περίπου 600 ml κρύο γάλα.
4
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
5
Όταν πάρει θερμοκρασία βάζουμε το γάλα με το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ελαφριά κρέμα.
6
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
7
Τοποθετούμε το ρυζόγαλο σε ένα σκεύος ή πολλά μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
8
Σερβίρουμε με κανέλα.