Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Sandwich με σπιτική ζύμη

mitsa

Υλικά

  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 1 ποτήρι νερό

  • 1 αυγό

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο

  • Αλεύρι όσο πάρει

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό, το αυγό και ανακατεύουμε.
2
Ενσωματώνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μέχρι που να δημιουργηθεί μία μαλακή, σε υφή, ζύμη. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 16 ίσα μέρη.
3
Αλείφουμε τον πάγκο εργασίας με σπορέλαιο και δίνουμε στα κομμάτια σχήμα μπάλας. Τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί, με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν, σε ζεστό μέρος, για 30 λεπτά.
4
Με λαδωμένα χέρια ανοίγουμε σε φύλλο περίπου όσο ένα μικρό πιάτο και λαδώνουμε καλά την επιφάνεια. Διπλώνουμε στην μέση και λαδώνουμε ξανά. Τέλος διπλώνουμε ξανά στην μέση και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
5
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με κανονικό ή μαύρο σουσάμι.
6
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
7
Στο πιτάκι μας θα δημιουργηθούν 3 θήκες - τσέπες, γεμίζουμε κάθε τσέπη με λαχανικά (ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι κτλ), αλλαντικά, τυριά ή σος της αρεσκείας μας.