Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Αναμειγνύουμε το νερό με την ζάχαρη, το γαρίφαλο, την κανέλα και την φλούδα από το λεμόνι.
- Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
- Χοντροκόβουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς.
- Προσθέτουμε κανέλα, γαρίφαλο, φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα φύλλα κρούστας και το βουτυρώνουμε.
- Σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε.
- Διπλώνουμε την μία άκρη και απλώνουμε ξηρούς καρπούς.
- Τοποθετούμε μία βέργα και τυλίγουμε σε ρολό.
- Πατάμε τις άκρες να σουφρώσει και βάζουμε το σαραγλί μας σε ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσουν τα φύλλα.
- Βουτυρώνουμε τα σαραγλί και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
- Όσο τα σαραγλάκια είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
- Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.
Πρόσφατα σχόλια