Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σαραγλί- Όλα του τα μυστικά για μία πετυχημένη συνταγή
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
700 ml νερό
1 κιλό ζάχαρη
3-4 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα λεμονιού
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι
Σαραγλί
500 γρ καρύδια ή αμύγδαλα ή φιστίκια αιγίνης
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
3 κουταλιές φρυγανιά
500 γρ φύλλο κρούστας
Βούτυρο
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το νερό με την ζάχαρη, το γαρίφαλο, την κανέλα και την φλούδα από το λεμόνι.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
4
Χοντροκόβουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς.
5
Προσθέτουμε κανέλα, γαρίφαλο, φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύουμε.
6
Παίρνουμε ένα φύλλα κρούστας και το βουτυρώνουμε.
7
Σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε.
8
Διπλώνουμε την μία άκρη και απλώνουμε ξηρούς καρπούς.
9
Τοποθετούμε μία βέργα και τυλίγουμε σε ρολό.
10
Πατάμε τις άκρες να σουφρώσει και βάζουμε το σαραγλί μας σε ταψί.
11
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσουν τα φύλλα.
12
Βουτυρώνουμε τα σαραγλί και τα κόβουμε σε κομμάτια.
13
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
14
Όσο τα σαραγλάκια είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
15
Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.