Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με παπαρουνόσπορο

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 250 γρ φαρίνα

  • 370 γρ ζάχαρη

  • 400 ml σπορέλαιο

  • 320 γρ σιμιγδάλι χονδρό

  • 200 γρ παπαρουνόσπορο

  • 10 γρ μπέικιν

  • 3 βανίλιες

  • Σιρόπι

  • 500 γρ ζάχαρη

  • 700 ml νερό

  • 2 βανίλιες

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζουν να κοχλάζουν.
2
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
6
Αναμειγνύουμε να γίνει ζύμη και με την βοήθεια από μία μαρίζ ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι και τον παπαρουνόσπορο.
7
Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 42×38 εκατοστά.
8
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
9
Όσο το γλυκό είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
10
Όταν κρυώσει απλώνουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί.