Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο

mitsa

Υλικά

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 125 γρ. βούτυρο

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 280 γρ. ινδοκάρυδο

  • 300 γρ. κουβερτούρα

  • 1 βανίλια

  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε την ζάχαρη, όταν η ζάχαρη διαλυθεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
2
Όταν αρχίζουν να κοχλάζουν ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι.
3
Σε σκεύος με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.
4
Όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε κομμάτια και τα βουτάμε στην σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
5
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σήτα ή αντοκολλητικό χαρτί.
6
Αν θέλουμε διακοσμούμε με λευκή ή σκούρα σοκολάτα.