Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σουδάκια με κρέμα

mitsa

Υλικά

  • Σουδάκια

  • 1 κούπα αλεύρι

  • 4 αυγά

  • 1 κούπα γάλα

  • ½ κούπα βούτυρο

  • 1 κούπα νερό

  • Κρέμα

  • 6 κουταλιές αλεύρι

  • 6 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 λίτρο γάλα

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Για τα σου: Βάζουμε τα βούτυρο να λιώσει και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος.
2
Όταν το βούτυρο είναι έτοιμο ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να φύγει η υγρασία.
3
Όταν είναι έτοιμο το χτυπάμε στο μίξερ για να κρυώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
4
Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από το σύρμα.
5
Με ένα κορνέ ή δύο κουτάλια βάζουμε μικρές ποσότητες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
7
Για την κρέμα: διαλύουμε το αλεύρι στο μισό γάλα και το άλλο μισό βάζουμε να βράσει μαζί με την ζάχαρη.
8
Όταν το γάλα αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι.
9
Ανακατεύουμε καλά μέχρι που να πήξει. Τέλος βάζουμε τις βανίλιες.
10
Γεμίζουμε τα σου με την κρέμα και βουτάμε το πάνω μέρος τους σε λιωμένη ζάχαρη με μέλι.
11
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο.