Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σουφλέ φόρμας με γιαούρτι

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 3 αυγά

  • 400 γρ γιαούρτι

  • Λίγο λάδι

  • 10 γρ μπέικιν

  • 100 ml γάλα

  • Μπέικον

  • Κίτρινο τυρί

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ρίγανη

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε τα αυγά με πιπέρι.
2
Ενσωματώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το γάλα.
3
Βάζουμε λίγο λάδι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
4
Λαδώνουμε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε δύο φύλλα.
5
Τα λαδώνουμε και βάζουμε 5 τσαλακωμένα φύλλα.
6
Τα λαδώνουμε και απλώνουμε χυλό.
7
Βάζουμε μπέικον (ωμό ή σοταρισμένο στην ποσότητα που μας αρέσει), τριμμένο κίτρινο τυρί και ρίγανη.
8
Από πάνω τοποθετούμε 6 φύλλα που τα έχουμε τσαλακώσει και βουτίξει στον χυλό.
9
Βάζουμε μπέικον, τριμμένο κίτρινο τυρί, ρίγανη και σκεπάζουμε με ένα φύλλο που το περάσαμε από τον χυλό.
10
Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και αλείφουμε χυλό.
11
Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και απλώνουμε λίγο χυλό.
12
Στον χυλό που περισσέψει βάζουμε λίγο λάδι και δουλεύουμε.
13
Αλείφουμε το σουφλέ μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.