Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  5. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 ώρες να ξεκουραστεί.
  6. Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
  7. Την χωρίζουμε σε 18 μπαλάκια.
  8. Τα ανοίγουμε σε κορδόνια και δίνουμε σχήμα.
  9. Διαφορετικά τα πατάμε ελαφρώς και με την βοήθεια από ένα καπάκι κάνουμε μία τρύπα στην μέση.
  10. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο.
  11. Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
  12. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα βάζουμε σε σακούλα με ζάχαρη και κανέλα.
  13. Κουνάμε καλά για να κολλήσουν.