Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σουτζουκάκια σμυρναίικα χωρίς τηγάνι

mitsa

Υλικά

  • 3-4 φέτες ψωμί

  • 300 ml κόκκινο κρασί

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

  • 2 αυγά

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ρίγανη (foodaholics.shop)

  • Πάπρικα

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 1 κουταλάκι κύμινο

  • Σάλτσα

  • 500 γρ σάλτσα (foodaholics.shop)

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 1 κύβο ζωμό βοδινό

  • 200 ml νερό

Οδηγίες

1
Μουλιάζουμε το μοαγία τικο ψωμί στο κρασί.
2
Στο κιμά βάζουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, το σκόρδο που έχουμε πολτοποιήσει, το ψωμί, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
3
Όσο περισσότερο δουλεύουμε το μείγμα τόσο πιο αφράτα θα βγουν τα σουτζουκάκια.
4
Αρωματίζουμε με το κύμινο.
5
Πλάθουμε το μείγμα σε σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαερί και λίγο ελαιόλαδο.
6
Τα ψήνουμε στους 200 θαβμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
7
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα υλικά για την σάλτσα και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
8
Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε μέχρι που να δέσει η σάλτσα.