Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σπιτικές κοτομπουκιές φούρνου με άρωμα μπάρμπεκιου

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

  • 2 στραγγιστά γιαούρτια (400 γρ.)

  • 1 κουταλιά πάπρικα καπνιστή

  • Ρίγανη

  • Πατατάκια BBQ

  • Αλεύρι

  • 2 αυγά

  • Φρυγανιά τριμμένη

  • Σως

  • 5 κουταλιές γιαούρτι

  • 3 κουταλιές απαλή μουστάρδα

  • 2 κουταλιές μαγιονέζα

  • 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα

Οδηγίες

1
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει το γιαούρτι παντού.
2
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Σε ένα σκεύους βάζουμε αρκετή τριμμένη φρυγανιά και προσθέτουμε σπασμένα πατατάκια με γεύση BBQ για περισσότερο άρωμα.
3
Στα αυγά προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα χτυπάμε. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
4
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
5
Αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα μπορούμε να τις αλείψουμε με λίγο σπορέλαιο.
6
Για να κάνουμε την σως αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι που να ομογενοποιηθούν.