Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σπιτικό ζυμωτό ψωμί με γάλα

mitsa

Υλικά

  • 450 γρ αλεύρι

  • 400 ml νερό

  • 100 ml γάλα

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 8 γρ αλάτι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει χυλός.
4
Όταν είναι έτοιμος τον σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
5
Τον πλάθουμε πολύ καλά με αρκετό αλεύρι να γίνει ζύμη (προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί).
6
Την τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί, χαράζουμε, την σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 1 να φουσκώσει.
7
Αν χρειαστεί χαράζουμε ξανά και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά, κατεβάζουμε στους 200 και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.