Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Απολαυστικά σταφιδόψωμα με κρέμα

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 500 γρ αλεύρι

  • 1 φακελάκι ξερή μαγία

  • 150 ml γάλα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • 3 κρόκους αυγών

  • 150 γρ βούτυρο

  • Λίγο αλάτι

  • Σταφίδες ξανθές

  • Κρέμα

  • 300 ml γάλα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • 1 κουταλιά αλεύρι

  • 1 κουταλιά νισεστέ

  • 20 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές αλεύρι.
2
Χτυπάμε το αυγό και τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και ενσωματώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
3
Προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
5
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
6
Διαλύουμε το αλεύρι και το νισεστέ με λίγο κρύο γάλα.
7
Αναμειγνύουμε το αυγό με την ζάχαρη, το υπόλοιπο γάλα και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν.
8
Όταν πάρουν θερμοκρασία ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι που η κρέμα να πήξει.
9
Όταν πάρει την υφή που θέλουμε την κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
10
Πλάθουμε ελαφρώς την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
11
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και απλώνουμε χλιαρή κρέμα.
12
Πασπαλίζουμε σταφίδες και τυλίγουμε σε ρολό.
13
Με την βοήθεια μίας κλωστής κόβουμε σε ρολάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
14
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.