Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Στριφτή και γεμιστή ζύμη

mitsa

Υλικά

  • 350 γρ αλεύρι

  • 85 γρ μαργαρίνη

  • 35 γρ κεφαλοτύρι

  • 175 ml γάλα

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • 1 κρόκο αυγού

  • Γέμιση

  • 100 γρ αλλαντικά

  • 150 γρ τυρί κρέμα

  • 150 γρ κεφαλοτύρι

  • Πράσινες & μαύρες ελιές

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη και το γάλα.
2
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, την μαλακή μαργαρίνη, το τριμμένο κεφαλοτύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
4
Την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε φύλλο.
5
Απλώνουμε το τυρί κρέμα, τα ψιλοκομμένα αλλαντικά, το κεφαλοτύρι σε κύβους και τις ελιές.
6
Τυλίγουμε σε ρολό και το χωρίζουμε από άκρη σε άκρη (2 μέρη).
7
Σε αντικολλητικό χαρτί διπλώνουμε σε πλεξούδα και δίνουμε σχήμα από στεφάνι.
8
Στο κέντρο τοποθετούμε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο σκεύος.
9
Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
10
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.